Bakkerij de Lau is momenteel al meer dan 50 jaar gevestigd op de prachtige markt van Eersel.

Bakkerij de Lau is een moderne ambachtelijke brood- en banketbakkerij en is al sinds 1961 gevestigd op de mooie Markt in het hartje van Eersel.
De bakkers zijn al vanaf 3 uur voor u in de weer om de lekkerste brood- en banketproducten te maken. Dagelijks worden verse brood en broodjes gemaakt en maken we overheerlijke banketproducten zoals vlaaien, taarten en gebak. De winkel wordt gerunt door een 6-tal parttime dames die u met alle liefde en plezier willen helpen. Elke dag opnieuw streven we er met het gehele team naar om de beste kwaliteit en service te kunnen verlenen aan onze klanten.De bakkerij wordt elke dag met grote inzet geleidt door Henri en Rian de Lau, de winkel is vooral het terrein van Rian en vanzelfsprekend is Henri te vinden in onze productieruimte. Samen met alle medewerkers vormt Bakkerij de Lau een sterk en hecht team. Alle producten worden gemaakt van enkel de beste grondstoffen, en we hanteren de nieuwste methodes.

Bakkerij de Lau sinds 1961


Het was voorjaar 1961 toen Toon en Mien de Lau de bakkerij -kruideniers zaak aan de mooie markt van Eersel overnamen van fam. Jansen. Achter het winkelwoonhuis stond een hele oude bakkerij met versleten machines en ook een kolen gestookte oven. Het brood dat uit de oven kwam werd voor 95% door bezorging aan de man gebracht Toon de lau was bakker/ bezorger en Mien deed de kruidenierswinkel en het huishouden met 5 kinderen.

In 1972 werd er gestopt met bezorging van brood en de VIVO kruidenierswinkel werd omgebouwd tot een brood en banket speciaalzaak een hele verandering. De bakkerij werd  in de loop der jaren ook wat verbouwd en er kwam een modernere oven om beter brood te kunnen bakken.

In 1979 komt Henri die inmiddels zijn bakkersdiploma op zak heeft meewerken in de bakkerij en vanaf 1984 komt Rian die intussen met Henri getrouwd is haar intrede doen in vooral de winkel natuurlijk.

Op 1 Januari 1988 nemen Henri en Rian het gehele bedrijf over van Toon en Mien de Lau die vanaf dan het wat rustiger aan kunnen doen , maar ze kwamen toch geregeld een helpende hand toesteken. Direct in 1989 wordt de winkel voor de eerste keer geheel vernieuwd om vervolgens in 2000 voor de 2e maal vernieuwd en vergroot te worden. Omdat het steeds drukker werd in de winkel was de bakkerij eigenlijk te klein en de oven te oud en langzaam daarom werd er besloten om de bakkerij geheel te vernieuwen en ook nieuwe ovens en rijskasten te plaatsen.

Het is Mei 2002 als dit allemaal gerealiseerd is en kunnen we zeggen dat we een mooie winkel hebben op de mooie Markt van Eersel met daarachter een moderne bakkerij die voldoet aan alle eisen die daarvoor gesteld zijn en waar we een groot assortiment  brood- en banketproducten kunnen produceren voor de mensen uit Eersel en omstreken.

In September 2008 is Pieter de Lau die ook voor het bakkersvak heeft gekozen werkzaam in de bakkerij, en mischien wil hij in de toekomst als 3e generatie bakker de zaak wel weer overnemen, maar dat is iets voor de toekomst !!